lunes, 24 de enero de 2011

Llei Antitabac

Fins ara els hostalers tenien l'opció de deixar fumar o no als seus clients en els seus locals. Fins i tot, tenien zones més aïllades dins del restaurant, reservades pels fumadors.
A partir del 2 de Gener del 2011 això va canviar. Es va implantar la nova Llei Antitabac, que prohibeix fumar en tots els locals, restaurants, hotels, discoteques, bars... Ja no hi ha zones reservades pels fumadors, aquests han d'anar al carrer a fumar, fumar a casa o al cotxe.
Aquesta llei s'ha implantat amb la finalitat de reduir les morts a causa del tabac.

  • Per què una  Llei Antitabac tan dura i exhaustiva?
La finalitat d’aquesta actitud rau en retallar l’espai d’actuació que poguessin tenir les comunitats autònomes a l’hora d’adaptar la norma a les legislacions autonòmiques. D’aquesta manera, no podrà haver frau de llei ni hi haurà la possibilitat d’interpretacions al text aprovat pel Congrés.
  • Reaccions dels hostalers a la Llei Antitabac:
Diversos representants dels hostalers han tornat a mostrar la seva disconformitat amb la Llei. Tenien l’esperança de que s’aprovés alguna de les mesures plantejades en el Senat i poder comptar amb habitacles per als fumadors.
Després de l’aprovació de la norma, és molt probable que molts locals optin per comprar els “bolets” gegants que escalfen les terrasses de moltes ciutats en els mesos d’hivern. Per tant, els fabricants d’aquest tipus de calefacció registrarien un increment en les comandes.



  • Quanta gent deixarà de fumar amb la Llei Antitabac?
Segons algunes declaracions, el proper any poden deixar l’hàbit del tabac prop d’un milió de persones, gràcies a  la nova Llei.
La Llei també planteja ajudes mediques per a aquelles persones que vulguin deixar l’hàbit del tabac.
  • On es pot fumar i on es pot comprar tabac?
Els fumadors poden fumar a casa seva, a l’aire lliure (excepte en hospitals i zones infantils), en certes dependències dels hotels, a les presons, als hospitals psiquiàtrics i als clubs de fumadors. A més de fumar en un estadi, també es podrà fumar a la cua d’un cinema o un museu, el què novament perjudicarà a les persones no fumadores que estiguin al costat d’un fumador.
Es pot comprar tabac en llocs prohibit per al seu consum, ja que la Llei permet que els bars mantinguin les màquines de tabac, que també podran trobar-se en gasolineres o quioscos de premsa.

Personalment, com a no fumadora, penso que aquesta llei és beneficiosa tant pels fumadors com pels no fumadors, ja que el tabac és molt perillós i és molt difícil de deixar l’hàbit de fumar.

6 comentarios:

  1. Está clarissim que aquesta llei beneficiará tant els fumadors com els que no ho son. De totes maneres, jo penso que si estás regentán un bar, cafeteria, restaurant.... hauries de poder triar o bé com fins ara tenir dos espais; el dels fumadors i el dels no fumadors.

    ResponderEliminar
  2. Gràcies Esther!
    Sí, jo penso que és beneficiós per les dues parts, però si em posu en el lloc dels fumadors entenc perfectament que pensin que hauria d'haver-hi espai per a fumadors i no fumadors, com fins ara, però una mica més estricte.

    ResponderEliminar
  3. Jo soc fumadora i estic totalment d'acord amb la nova llei antitabac. Reconec que en el moment em perjudica, sobretot a l'hora d'estar en un bar i haver de sortir a fora per fumar, però al final del dia ho agreeixo ja que fumo molt menys.

    ResponderEliminar
  4. Gràcies per la teva aportació Esther.
    Penso que tens raó, pot servir molt aquesta llei per a que la gent deixi de fumar, o bé fumi menys.

    Salutacions.

    ResponderEliminar
  5. Yo tambien creo que es beneficioso para las dos partes! Por ejemplo cuando sales de fiesta o solo a un bar para tomar algo y llegas a casa, hueles totalmente a tabaco, asi no se puede estar. Espero que ahora mejore la situación.

    Muy interesante el blog :)

    ResponderEliminar
  6. Muchas gracias Angie!

    Esperamos que la situación mejore, está claro, y que se reduzcan la cantidad de muertes por el tabaco.

    Un beso!

    ResponderEliminar